FESTA I ROMERIA DE MONTSERRAT

image-ec62463b986745e80d3dba0d9395df84

.

¡Començem a preparar la festa de la Mare de Déu de Montserrat, maternal intercesora de la nostra parròquia! Aquests són uns dies privilegiats per meditar, amb calma, sobre la nostra devoció a Maria. Perquè, pot passar, que de tan a prop nostra que la tenim, siguem descurats, negligents a l'hora de tractar-la diàriament.

L'exhortació "Evangelii gaudium", com acostumen a fer sempre els més importants documents papals, aprofita per reflexionar al voltant de Maria, en el context interpel.lant que vivim. "Ella és la Mare de l'Església evangelitzadora i sense ella no terminem de comprendre l'esperit de la nova evangelització" (...) A la Mare de l'Evangeli vivent li demanem que intercedeixi per a que aquesta invitació a una nova etapa evangelitzadora sigui acollida per tota la comunitat ecclessial".

Ja sabem nosaltres, encara que no ho acabarem de meditar prou, que tenim a Maria com a "educadora" i model excelent d'unió amb Crist. Sant Joan Pau II diu que "la seva excepcional peregrinació de la fe representa un punt de referència constant per a l'Església" i segons el beat Isaac de Stella: "cada alma fidel és esposa del Verb de Déu, mare de Crist, filla i germana, verge i mare fecunda". Són disposicions internes de la nostra vida espiritual, que realment, mereixen ser demanades en oració, perquè -desgraciàdament- és molt probable que o no les tenim en compte o les desaprofitem per culpa dels pecats.

El proper divendres 27 a les 20:00 celebrarem a la parròquia la festa patronal de la Mare de Déu de Montserrat i el dissabte 5 de maig, la parròquia, sortirà de romeria al santuari de Montserrat. Coincidirem amb el popular "dia de la mare" i serà, de nou, una ocasió privilegiada per a rejovenir la nostra relació amb ella i entre nosaltres. Tal com diu el document del papa Francesc, citat abans: "És allà, en els santuaris, on es pot percebre com Maria reuneix al seu voltant als fills que peregrinen amb molt d'esforç per a mirar-la i deixar-se mirar per ella. Allà troben la força de Déu per a sobreportar els patiments i cansancis de la vida".

Recibe todas nuestras novedades en tu correo electrónico Suscríbete